Happy Bachdag 2022!

Door 24classics

Op 21 maart, de eerste dag van de lente, vieren we de verjaardag van Bach! Dit is de dag om naar Bach te luisteren, muziek te maken en lief voor elkaar te zijn. Dit jaar gaat de Happy Bachdag op eigen benen verder. In Amsterdam en Tilburg wordt Bach de hele dag in het zonnetje gezet. Je kunt natuurlijk ook je BACH sjaal omdoen en de Happy Bachdag playlist aanzetten terwijl je door de zon loopt!

In Amsterdam geeft Pianist Marcel Worms 3 concerten om de 337ste verjaardag van Bach te vieren!

11:00 – 12:00 –  Das Wohltemperierte Klavier boek II: Preludes en Fuga’s 1 t/m 12
16:00 – 17:00 –  Das Wohltemperierte Klavier boek II: Preludes en Fuga’s 13 t/m 24
20:00 – ca. 22:15 – Das Wohltemperierte Klavier boek II compleet:  Preludes en Fuga’s 1 t/m 24

Bij de concerten overdag worden koffie en thee geserveerd (met Bach-koekjes), ’s avonds koffie en  thee (ook dan met Bachkoekjes) in de pauze en een glas wijn of fris na afloop.
Prijs: € 15 overdag en € 20 ’s avonds (betaling ter plaatse voor aanvang, alleen cash)
Reserveren: via de mail mrworms@euronet.nl, je ontvangt na aanmelding een bevestiging. Vergeet niet te vermelden om welk(e) concert(en) het gaat en met hoeveel personen je wilt komen. Meer informatie vind je hier.

In Tilburg wordt vandaag voor de allereerste keer de Happy Bachdag gevierd! Deze dag zal de hele stad in het teken staan van Bach, op onverwachte plekken en momenten kun je verrast worden door muziek van Bach. Een feestelijke manier om je week te beginnen.

Om te beginnen is de stations piano op geheel Tilburgse wijze gekaapt! Iedereen mag vanaf 7u30 de hele dag plaatsnemen achter de piano in de hal van het station om de muziek van Bach te spelen. Van 8u tot 20u speelt ook het carillon (a.k.a. de Wasknijper) in de klokkentoren van het station mee.
Stadsbeiaardier Carl van Eindhoven heeft speciaal voor de Happy Bachdag een groep gemaakt voor de beiaard automaat. Van 8u tot 20u zullen deze melodieën klinken op de beiaard van het Heike! Op deze manier is Bach zijn ganse ‘verjaardag’ aanwezig.
Van 12u tot 12u30 geeft Jacqueline Hamelink een besloten Bach sessie aan Marcelle Hendrickx, wethouder van cultuur. Dit als persoonlijk bedankje aan haar voor alles wat ze heeft betekent de afgelopen tijd voor ons en voor de culturele sector in Tilburg in het algemeen.
’s Middags vanaf 13u hoor je Bach in de binnenstad en een aantal winkels zullen hun deuren openen voor de muzikanten.
Ook zullen we op meerdere basisscholen, middelbare scholen van Tilburg kinderen en hun docenten trakteren op een muzikaal intermezzo.
Van 11u tot 17u zal een er speciale versie van Sounding Bodies’ Bach Kliniek gespeeld worden in de Jacques de Leeuwzaal van Schouwburg Concertzaal Tilburg. De Bach Kliniek is een intiem één-op-één concert van een muzikant die een stuk van Bach speelt speciaal voor jou, een unieke ervaring! De Bach Kliniek is een besloten concert op inschrijving en dus niet openbaar toegankelijk.
De Happy Bachdag wordt afgesloten met een kort orgelconcert van de jonge topmuzikant Laurens de Man in de Heikese Kerk van 17u30 tot 18u. Dit concert is gratis toegankelijk voor iedereen.

Ben je niet live aanwezig in Tilburg vandaag? Sound & Happy is een gratis persoonlijk mini-concert van topmuzikanten waar je blij van wordt. Gewoon op je telefoon, lekker makkelijk. Je kunt ieder moment van de dag bij Sound & Happy terecht voor je dagelijkse portie geluk, waar je ook bent. Met Sound & Happy voel je je beter!  

Of kijk één van onze Happy Bachdag concerten terug via YouTube:

Happy Bachdag 2022!!

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!