24concerts: met Mike naar Caravan

Door Lisalotte Gerards

Elke maand (of bijna elke maand) doet Lisalotte Gerards, studente zang aan het conservatorium en klassiek vlogger, verslag van een bezoek aan één van de concerten uit ons 24classics aanbod. Ze neemt altijd iemand mee. Een bekende, of een volslagen vreemde. Deze maand was Mike de gelukkige.

Wat: Caravan | Julian Schneemann & Friends
Waar: De Duif, Amsterdam

Lisalotte: Met een gerust hart kan ik zeggen dat ik regelmatig met een ‘big-smile’ een concert uitloop. Maar dat die ‘big-smile’ nóg veel ‘bigger’ kan zijn heeft zich afgelopen vrijdag bij het concert van Julian Schneemann & Friends bewezen.

Het concert was in de Duif, een van mijn favoriete concertlocaties van Amsterdam. Mijn date van de avond, Mike stond al te wachten bij de garderobe. Bij binnenkomst bleken we niet de enige enthousiastelingen, de zaal zat namelijk stampvol.
Na een kort interview met front-man Julian Schneemann door organisator en presentator Stan Rijven vulde de kerk zich met prachtige klanken. Emmy Storms op viool swingde de pan uit. Dat er zo op klassieke instrumenten geswingd kon worden wist ik ook niet.

Een bijzonder moment tijdens concert ga ik nooit meer vergeten: Zanger Wassim Arslan stond in het koor van de kerk voor het hoofdaltaar -met het kruis achter zich-onversterkt arabische liederen te zingen. Mij was van tevoren verteld dat het ensemble Caravan verbanden legt tussen West en Oost en een meer bijzonder en duidelijker voorbeeld dan dit moment kon zich niet voordoen. Mike kneep me tijdens het concert in mijn arm en fluisterde dat hij kippenvel had. Iedereen op het podium ging zó op in zijn of haar functie binnen het ensemble. Doordat ze zo zichtbaar genoten van hun eigen musiceren konden wij als publiek nóg meer genieten.

Mike en ik sloten de avond af met een goed glas wijn.
Ik kan nu al niet wachten tot het volgende 24concerts concert.
Wil jij de volgende keer met me mee naar een concert, laat het ons weten en mail naar info@24classics.com.

Lisalotte Gerards
22 februari 2019 

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!