24classics

Making classical music new. Staand op de schouders van 400 jaar muziekgeschiedenis stimuleren we innovatie, bevragen we tradities en geven we ruimte aan een nieuwe generatie musici. Met onze concerten, events en samenwerkingen schudden we de klassieke muziek op en bereiken we een zo breed mogelijk publiek.

Toen we begonnen in 2015, waren we geïnspireerd door het concept van 22tracks, een platform met gecureerde playlists. Het deed ons denken aan het ouderwetse gevoel waarmee je vroeger CD’s brandde of playlists met je favoriete muziek voor elkaar maakte. Een music discovery service waar kenners uit de klassieke-muziekwereld laten horen wat zij goede muziek vinden. De kern van 24classics als music discovery service is gebleven evenals de playlist maar we zijn ondertussen uitgegroeid tot een multimediaal platform en speler in de klassiek muzieksector. We produceren concerten, events, documentaires, podcasts en nog steeds maken kenners playlist met hun favoriete muziek. 

Overzicht van de belangrijkste 24classics projecten

Op de pagina events staat een overzicht van de belangrijkste projecten die 24classics organiseert en produceert. Met als doel de klassieke muziek op te schudden en een zo breed mogelijk publiek te bereiken.

Stichting 24classics
Corine haitjema, directeur/bestuurder
Klaas Pauw, voorzitter
Paul van Boekel, penningmeester
Orville Breedveld, lid
Madeline Mackay, lid
Marike Schols, lid

De Raad van Toezicht van 24classics is onbezoldigd.

Doelstelling: het bereiken van een nieuwe brede doelgroep voor klassieke muziek en het leveren van een actieve bijdrage aan innovatie binnen de klassieke muzieksector.

Jaarverslag 2019 & Jaarrekening 2019

Jaarverslag & Jaarrekening 2020

Jaarverslag & Jaarrekening 2021

Jaarverslag & Jaarrekening 2022

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!