5 jaar 24classics in foto’s

Door 24classics

Dit jaar bestaat 24classics 5 jaar! Dat klinkt misschien als een hele prestatie, maar
wat zijn die 5 jaar voorbij gevlogen en vooral: wat hebben we veel plezier gehad. Hieronder zomaar een greep uit foto’s en video’s van al die concerten en kleine evenementjes die we hebben georganiseerd. Nooit alleen, altijd samen met anderen. En alleen maar geweldige muziek. Dat is de lol.

©de fotomeisjes
Klassiek in de Loods in Amsterdam Roest toen we 1 jaar bestonden. In Roest leerden we Alex Mir en Aldo Bruining kennen. Met hen ontdekten we dat je ook zo klassieke concerten kon organiseren. Het leek de start van een nog steeds onuitputtelijke stroom ideeën.

©de fotomeisjes
Lekker vuurtje stoken na het magische concert van Daria van den Bercken

Één van onze eerste You Tube video’s. Geen budget maar wel een kantoor-overbuurman met een video bedrijfje (Peter Hazenberg van Videobrix, inmiddels een groeiend en bloeiend bedrijf met wie we nog steeds optrekken) Bas Melis uit hetzelfde kantoorpand met een audiostudio, regisseur Marco van der Spek en een geweldige Bach pianist: Ivo Jansen, die het wel een grappig idee vond.
De YouTube opbrengst zouden we met z’n allen delen en zo rijk en onafhankelijk worden want we hadden de tijd. De teller staat nu, 5 jaar later, op $ 58. Delen door 5 dus.
Lees vooral ook de commentaren onder de video.

Samen met het Grachtenfestival organiseerden we in 2014 Ballroom in the Park. Geinspireerd op Clärchens Ballhaus in Berlijn waar elke vrijdagavond mensen uit de stad komen dansen, iedereen door elkaar. Jong, oud, hip of tuttig, gevorderd of beginner. Dat wilden wij ook, maar dan buiten.  Hoe ontroerend was het toen er uit alle hoeken en gaten mensen door het Oosterpark in Amsterdam kwamen aangelopen of gefietst voor een massa-dansles en daarna een groots dansfestijn met Riciotti en Ellen ten Damme.

De Happy Bachdag ontstond uit de behoefte aan een publiciteitsstunt. We hadden weinig budget en zagen dat de Bach playlist de best beluisterde was. Daarom kwamen we op het idee om Bach’s verjaardag voortaan te gaan vieren op alle mogelijke plekken in de stad. Het idee sloeg meteen aan bij de meest onverwachte mensen. Sportscholen, beautysalons, café’s en zwembaden fdraaiden de hele dag Bach of openden hun deuren voor een concert.. Zoveel bijzondere dingen meegemaakt op de Happy Bachdag..pianist Ivo Janssen gaf zijn eerste concert op zijn boot op de Happy Bachdag en vanaf het 2e jaar waren musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest altijd van de partij op de meest geweldige plekken. Dit jaar vierden we de Happy Bachdag voor de 5e keer, met als hoogtepunt Bach333 waarbij 333 strijkers bij elkaar kwamen in de Nedpho Koepel om het 3e Brandenburgs Concert te spelen. Een idee van onze eigen Barok expert Tineke Steenbrink!

Celliste Mascha van Nieuwkerk op het dak van het Volkshotel . Heet was het..

Kerstavond vier je in Amsterdam Roest, in de Westergas of in Paradiso (ja daar gaan we naar toe in 2018) maar altijd met met Camerata RCO.

Misschien wel onze lievelingsvideo met Liza Ferschtman en Ramsey Nasr, geinspireerd op de performance van kunstenares Marina Abramovic in MOMA New York die aan een tafel zat tegenover één persoon. Liza cureert bij ons de Chamber playlist.

Thomas Beijer in Garage Hilal bij 24chambers!! Bijna elke maand maken we een video van musici die we goed vinden op een plek die we sprectaculair vinden. Peter Hazenberg van Videobrix kennen we al sinds we overburen waren in ons eerste kantoor. Bij bijna alles wat we doen, doet hij de videotechniek.  Vorig jaar begonnen we hiermee, in samenwerking met SENA Performers, ondersteund door Stichting SEC en Dioraphte.

En tot slot ons lidmaatschap; dat kwam er na een paar jaar bij. Bedoeld om mensen op een makkelijke manier kenis te laten maken met nieuwe muziek, musici en ensembles. En om ervoor te zorgen dat musici voor volle zalen spelen. Wij zoeken elke maand 6 concerten uit waar we zelf ook wel naar toe zouden willen. Onze leden er naar toe voor maar € 8 per maand. En hoe meer leden, hoe meer bijzondere concerten wij kunnen organiseren. Nu al zin in de komende 5 jaar..

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!