Bach333 – de clip

Door 24classics

Bekijk hier de clip!
Samen met het Nederlands Kamerorkest organiseerde de Happy Bachdag dit jaar de grootste Bach Tribute allertijden. Met 333 musici – amateur en professioneel – speelden we het eerste deel van 3e Brandenburgs Concert te spelen. Het was één groot feest. Dank aan alle musici die hebben meegespeeld!!

Wie speelden er nog meer mee?
Het Nederlands Kamerorkest leverde het basis-ensemble. En het idee was nog niet koud geboren, of violiste Rosanne Philippens en celliste Quirine Viersen meldden zich aan om mee te doen. Liga Vilmane speelt klavecimbel en Tineke Steenbrink is als onze barok-kenner het muzikale geweten van dit megalomane plan. Stijn Berkouwer is dirigent, bijgestaan door Floris Kortie als ceremoniemeester.

Waarom Bach333?
Op 21 maart 2018 is het 333 jaar geleden dat Johann Sebastian Bach werd geboren. Bach, de componist van meer dan 1000 werken, van de Mattheus Passion tot de solosuites voor cello, van de mooiste cantates tot de beroemde Brandenburgse concerten; er zal niemand zijn die protesteert als we hem de grootste en meest invloedrijke componist noemen uit de muziekgeschiedenis. Bach was dol op getallen en daarom eren wij hem op deze speciale geboortedag met een spectaculaire opname van het 3e Brandenburgs Concert, uitgevoerd door 333 musici. 

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!