covidconcertblog

Door 24classics

Welkom in de covidconcertblog, je vindt hier het belangrijkste covid concert nieuws van deze week.

  • Lidy Blijdorp opent Cello Biënnale opent op 23 oktober
  • New York Philharmonic annuleert heel seizoen 2020-2021
  • 100 musici van het Hong Kong Philhamonic in quarantaine na Covid besmetting
  • 24chambers organiseert interactieve online editie 

Uitverkochte Cello Biënnale gaat niet en wel door

De Cello Biënnale transformeert tot onlinefestival zonder publiek.
De afgekondigde beperkende en beschermende maatregelen waarbij het publiek tot een maximum van 30 personen per voorstelling wordt teruggebracht en reizen wordt ontraden, maken de Cello Biënnale zoals die was opgezet, met internationale musici uit 21 landen, helaas niet meer realistisch.

Maar….niet getreurd! Van 23 tot en met 30 oktober gaat de Cello Biënnale Online, een editie die helemaal wordt gemaakt met Nederlandse topcellisten. Acht dagen lang worden om 14.00 uur en 20.15 uur vanuit het Muziekgebouw en het BIMHUIS live-optredens door de top van de Nederlandse cellowereld gestreamd. De optredens zijn zonder publiek en de streams zijn gratis. Ook het Nationaal Cello Concours, het spannendste onderdeel van de Biënnale, gaat door en is online te volgen. Alle livestreams zijn te volgen via de Biënnale App en via de website.

Vandaag, vrijdag 23 oktober, opent Lidy Blijdorp het online programma met Thin Air van Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki.

Foto: Karsten Moran

New York Philharmonic annuleert heel seizoen 2020-2021
New York Philharmonic annuleert voor het eerst in zijn 178-jarige geschiedenis een heel seizoen. Het symfonieorkest kondigde dinsdag aan dat het de rest van het seizoen 2020-21 tot en met 13 juni 2021 annuleert, daarbij verwijzend naar de verplichte gezondheidsvoorschriften van de staat en de stad tijdens de pandemie. Het orkest sloot zijn deuren in maart toen de pandemie begon toe te nemen in New York City.

Het orkest ontwikkelt, indien toegestaan ​​door de Covid-19-beperkingen, een uitgebreide livestream-serie die in de winter wordt gelanceerd en hoopt dat het volledige orkest de optredens volgende zomer kan hervatten met optredens in parken in New York City en zijn residentie in Vail, Colorado.

Deborah Borda, algemeen directeur, zei dinsdag dat annuleringen veroorzaakt door de pandemie $10 miljoen aan ticketverliezen veroorzaaken op het budget van $87 miljoen voor 2019-2020 en nog eens $ 20 miljoen aan verliezen voor 2020-2021.

Foto door: Keith Hiro/HK Phil.

100 musici van het Hong Kong Philhamonic in quarantaine na Covid besmetting
Ongeveer 100 leden van het toporkest uit Hong Kong zijn in verplichte quarantaine geplaatst nadat een van de leden positief was getest op het coronavirus. Een basklarinetspeler van het Hong Kong Philharmonic Orchestra raakte besmet, blijkt uit een Facebook-bericht van collega-orkestlid Andrew Simon.
Simon, de belangrijkste klarinettist van het orkest, zei dat hij voor twee weken naar een quarantainekamp van de regering zou worden gebracht. Alle leden van het orkest moeten in quarantaine worden geplaatst om elk risico voor andere artiesten en toeschouwers te beperken, meldde de South China Morning Post.

Het Hong Kong Philharmonic Orchestra was afgelopen vrijdag aan het nieuwe seizoen begonnen met een uitverkocht concert op afstand wegens beperkingen door het coronavirus. Regeringsleider Carrie Lam Cheng Yuet-ngor en secretaris van Binnenlandse Zaken Caspar Tsui Ying-wai woonden beiden het eerste concert van het Hong Kong Philharmonic Orchestra bij, zo bevestigde een overheidsbron. De overheid verwierp gelukkig snel de zorgen over deze twee aanwezige gasten.

Uit betrouwbare bron weten we dat ook Jaap van Zweden het gelukkig goed maakt.

24chambers organiseert interactieve online editie 
De aankomende 24chambers editie op 12 november kan wegens de nieuwe maatregelen helaas niet live doorgaan. In plaats daarvan organiseren we een interactieve online editie zodat je alsnog van dit speciale 24chambers event kunt genieten!

In deze 24chambers editie speelt het Chianti Quintet, een kwintet dat veel meer aandacht heeft voor het maken van muziek dan voor het maken van persfoto’s. Al deze musici zijn stuk voor stuk heel getalenteerd en hebben prestigieuze prijzen gewonnen. Met het Chianti Ensemble bundelen ze hun krachten, soms treden ze op als trio of kwartet, maar in dit event kun je van alle vijf de musici genieten.

Meer informatie over de online editie volgt snel!

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!