De moed erin: het Nederlands Philharmonisch Orkest

Door 24classics

Het zijn verwarrende en ingewikkelde tijden voor iedereen, maar ook zeker voor de cultuursector. 24classics heeft een rondje gemaakt om te informeren hoe het nu gaat met een aantal van onze meest geliefde organisaties. Hoe houden ze de moed erin en zijn er in deze tijd ook kansen te vinden? We spraken Harm-Jan Keizer, hoofd marketing, over hoe het nu gaat met het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest!

Hoe is de huidige stemming bij het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest?
De stemming is heel dubbel. We missen het geven van concerten en opera’s voor publiek enorm, maar we zijn ook dankbaar dat er met beperkingen toch dingen mogelijk zijn in de vorm van livestreams.

Hoe functioneert het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest in deze roerige tijd?
We spelen in kleinere samenstellingen en op grotere afstand van elkaar voor een online publiek. Het is logistiek soms een grote puzzel, maar wanneer een concertstream uiteindelijk lukt, geeft dat echt een enorme kick!

Wat doet het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest om de moed erin te houden?
Via Zoom organiseren we bijeenkomsten met het gehele orkest of in kleinere samenstellingen om elkaar op de hoogte te houden en bij te praten. We krijgen ook veel lieve berichten van bezoekers via e-mail of social media. Die delen we ook via interne nieuwsbrieven.

Ziet het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest ook lichtpuntjes in deze tijd?
We zijn hoopvol voor de toekomst en hopen dat de vaccins hun werk doen zodat we ons publiek weer snel in de concertzalen en bij De Nationale Opera mogen begroeten. Daarnaast kijken we in het bijzonder uit naar de komst van onze nieuwe chef-dirigent: Lorenzo Viotti!

Wat zouden onze lezers kunnen doen om het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest te helpen?
We vinden het altijd leuk om van ons publiek te horen, dus schroom niet om ons een berichtje te sturen via e-mail of sociale media. Mocht je het financieel kunnen missen, dan verwelkomen we je natuurlijk graag als vriend van het orkest.

Kijk hier alvast het Feestconcert terug van het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Nil Venditti:

Houd voor de aankomende livestreams 24classics en de website van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest in de gaten!

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!