Happy Bachdag verslag

Door 24classics

Even reflecteren…

21 maart. De zon schijnt, de koffie is gezet, het hele team heeft zijn Bach-trui aan en we zijn klaar om los te gaan. De eerste keer dat op de Happy Bachdag de zon schijnt en blijft schijnen! Om 10 uur is de aftrap door Nuala McKenna met een Bach cellosuite en begint in de Eusebiustoren te Arnhem het eerste carillon met een Bachprogramma. Vanaf 11 uur gaat het los op acht verschillende plekken in Nederland en spelen verschillende beiaardiers Bach. Je kan de filmpjes terugkijken op onze Facebook pagina

De Happy Bachdag is begonnen. Al snel stromen de bestellingen voor de Bach-supporter sjaals binnen en groeit het aantal luisteraars voor de livestream concerten en voor de podcast ‘Bach in tijden van Corona’.

Terwijl mensen op straat met een kopje koffie bij de kerktorens gaan zitten luisteren naar de beiaardiers – braaf op afstand uiteraard – slaat bij ons de stres toe. Gaan we ook luisteren naar het dichtstbijzijnde carillon of blijven we thuis om met het raam open Bach over de straten te laten schallen? Keuzes… Whoopsa! Nog drie sjaals besteld! Het postkantoor doet goede zaken. De klok slaat twee, het is tijd. Waar de een met een gettoblaster de muizen en vogels in het veld voorziet van een goede portie Bach, kan ook het centrum van Amsterdam genieten van de Happy Bachdag-playlist. Wederom draait ons Instagram account overuren van de filmpjes die binnen komen, iedereen doet mee! Wat een heerlijke dag! Helaas loopt ook deze dag ten einde en om 19u begint de laatste beiaardier aan zijn concert in de Zuidertoren te Amsterdam. Om 20.00u speelt Maya Fridman live of Facebook Bach’s tweede cellosuite en om 20.15u sluit Marcel Woms de dag af met een livestream van het gehele eerste boek van Das Wohltemperierte Klavier. 

Ondanks dat het allemaal volledig anders verliep dan aanvankelijk de planning was, kunnen we wel stellen dat ook dit jaar Bach weer goed in de watten is gelegd op zijn 335ste verjaardag. Op naar de taart met 336 kaarsjes! Ondertussen genieten wij nog even na van deze Happy Bachdag-editie in het lentezonnetje.

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!