Martin Fondse, vinylkiller

Door 24classics

Componist en pianist Martin Fondse denkt nog wel eens terug aan zijn eerste Matthäus-Passion. Hij was een jaar of 5. Zijn ouders hadden de Matthäus in een mooie uitvoering op 6 elpees. In een cassette. Zo’n chique editie waar de familie Fondse trots op was. Martin ontdekte dat de platen een ideale racebaan vormden voor zijn autootjes. Toen zijn ouders ontdekten waarom het zo lang stil was in de kamer, was het te laat: alle 6 de platen waren onbespeelbaar..

Tegenwoordig heb je daar de Vinylkiller voor: een autootje met een naald erin. Je hebt er ook geen platenspeler meer voor nodig. De auto rijdt zelf rondjes en je platen zijn gegarandeerd geruïneerd.

Bach Tribute Band

Deze maand gaat Martin zich revancheren met zijn Bach Tribute Band. Samen met Ellen ten Damme, drummer Dirk-Peter Kölsch, gitarist Jorrit Westerhof, het Artvark Saxofoon Kwartet en Jacob Lekkerkerker op orgel of harmonium laat hij zich inspireren door de grote meester. Met een grote rol voor het Bachkoor Nijmegen en het Studentenkoor Amsterdam. En de Matthäus zal hierin natuurlijk een grote rol in spelen. Vanzelfsprekend!

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!