Roadtrip La Bohème

Door 24classics

Roadtrip la Bohème is een achtdelige YouTube-serie waarin cellist Leonard Besseling en journaliste Nina Schuttert in een oude camper naar Italië reizen, op zoek naar de verborgen geschiedenis van hun lievelings operacomponist Giacomo Puccini (1858-1924). Hoewel de naam Puccini door de meeste mensen slechts geassocieerd wordt met operahuizen of concert-programma’s, leeft hij onder het volk van Torre del Lago di Puccini ook vandaag nog voort. 

 LUCCA * TORRE del LAGO di PUCCINI * VIAREGGIO * ROMA

De roadtrip gaat in de serie langs plaatsen waar Puccini heeft gewoond en gecomponeerd. In de openluchtarena van Torre del Lago di Puccini zien we delen uit opera’s en worden we meegenomen achter de schermen van deze immense producties. Hier volgen wij zangers, decorbouwers, de vrouwen van de kostuums en een kinderkoor. Allen koesteren zij een liefde voor Puccini en dragen zij op hun eigen manier bij aan het grote geheel. Zo belanden Leonard en Nina in een wereld vol overspel, jaloezie en nostalgie en ontmoeten ze mensen voor wie Puccini nog steeds betekenins heeft. 

Doel van de serie is om de generatie van de makers kennis te laten maken met de Italiaanse opera. De serie zal daarom op een luchtige en grappige manier verteld worden. 


Crowdfunding
Om deze serie te realiseren zijn we vandaag een crowdfunsing-campagne begonnen op Cinecrowd. Doel is om de komende 40 dagen  €10.000 op te halen. Verheug je je op Roadtrip La Bohème? Steun dan deze serie en doe een bijdrage op Cinecrowd. We zijn overal blij mee!!

Partners
Onze vrienden van Club Classique zijn partners in crime. Op 1 april as. zullen zij in de Rode Hoed aandacht besteden aan de serie en vertellen hoe zij hierbij betrokken zijn.

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!