Summer in the city

Door 24classics

Summer in the city is een feestje, vooral in Utrecht. Eind augustus, begin september is de stad open for business en struin je van TivoliVredenburg naar Nicolaïkerk en van Paushuis naar Werkspoorkathedraal struinen, met twee programmaboeken in je hand: een van het Festival Oude Muziek en een van de Gaudeamus Muziekweek.
 
Oude Muziek wil, what’s in a name, oude muziek levend houden door te blijven vragen: enerzijds naar de uitvoeringspraktijk van toen, anderzijds naar de ontwikkelingen van nu, en door beiden te stimuleren en te presenteren.
Gaudeamus is het forum voor de nieuwste muziek van jonge muziekpioniers en wereldwijd, biedt hen een ontwikkelplek en een podium en brengt zo de muziek van de toekomst bij nieuwsgierige muziekliefhebbers.
 
Het resultaat is een tweewekelijks manifest voor klinkend erfgoed, waarin de eerste week een ode is aan wat de voorbode was van de tweede.
 
Met 24classics ga je naar beiden! Wat dacht je van een ode aan de Venetië? Een avondje befaamd Bosgraaf blokfluit? Of vijf nieuwe composities door het grensverleggende Silbersee?
 
Het kan allemaal! Check it out

Festival Oude Muziek: 26 augustus – 4 september 2016
Gaudamus Muziekweek: 7 – 11 september 2016

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!