Terugblik op het Wonderfeel Festival 2018

Door Norine van der Goot

Julien Libeer & Lorenzo Gatto

De Belgische violist Lorenzo Gatto en pianist Julien Libeer hebben hun krachten gebundeld en speelden op het Wonderfeel festival samen enkele Beethovensonates voor viool en piano. Naast hun succesvolle individuele carrières vormen ze samen een fantastisch duo. Onlangs namen ze alle vioolsonates van Beethoven op, waarvoor ze een Diapason d’Or ontvingen, de belangrijkste Franse onderscheiding voor klassieke muziekopnames. Een duo waar je niet genoeg van kunt horen!

Diamanda Dramm

Violiste Diamanda La Berge Dramm overrompelde de jury van Dutch Classical Talent afgelopen jaar met haar moeiteloze switch tussen oud en nieuw, solospel en eigen begeleiding op baspedaal. Al sinds haar vierde speelt ze viool. Op haar dertiende speelde ze al in het Concertgebouw voor de opening van het Holland Festival 2005. Naast Biber en Purcell klinkt tijdens Wonderfeel werk dat ze maakte met de Ierse Garth Knox: composities waarin alles voorbijkomt, behalve conventioneel strijken. Lees ons interview met Diamanda hier.


Helena Basilova

Pianiste Helena Basilova groeide op in Nederland, maar haar vader Alexander Basilov, componist en pianist, bleef altijd in Rusland wonen. Onlangs zette Helena een selectie van zijn muziek op cd. In Flessenpost vertelt ze over de zoektocht naar haar vader. 
Na haar Flessenpostbrief over de vergeten muziek van haar vader, brengt Helena Basilova een muzikale ode aan zijn leven en werk. Helena omlijst zijn muziek met werk van andere Russen en beeldmateriaal uit het Russische bos waar zij vroeger als kind haar zomers doorbracht, en waar haar vader inspiratie vond. Basilova heeft samen met Dramm een concert gegeven voor 24chambers, zie het optreden hier.

Daahoud Salim

Het komt niet vaak voor dat een pianist zowel op klassieke vlak als in de jazz excelleert. Maar de jonge Spaanse Daahoud Salim, in 2015 winnaar van het Grachtenfestival Conservatorium Concours én, vorig jaar met zijn kwintet, van het B-Jazz Concours in Leuven, maakt het helemaal waar. Naast eigen composities speelt hij werk van Erwin Schulhoff van zijn recent opgenomen cd Entartete Musik.


Poppy AckroydPoppy Ackroyd kun je kennen van Hidden Orchestra, maar deze duizendpoot (ze is pianiste, violiste én componiste) is ook als soliste actief. In haar eigen werk combineert ze neoklassieke piano- en vioolmelodieën virtuoos met soundscapes, percussiepatronen en elektronica – een unieke sound die Ackroyd ook live weet te creëren. Al na enkele maten word je meegetrokken in haar muzikale universum.

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!