Vincent_Rang_3VIOLAS_24classics_ADE

ADE: 3VIOLAS x Vincent Rang

Saturday 22 October Tijd 20:00
Locatie Amsterdam Zuiderkerk

Eenmalige tickets € 18,50 of word vriend van 24classics (€ 12) en kom op de gastenlijst!

Speciaal voor Amsterdam Dance Event gaat 24classics een samenwerking aan met kunstenaar Vincent Rang en 3VIOLAS waarbij de grenzen van muziek, natuur en kunst worden verlegd en je wordt meegenomen in een unieke, magische wereld.

In hartje centrum, in de Zuiderkerk van Amsterdam, komt de muziek van de 3VIOLAS en de scenografie van Vincent Rang samen. De audiovisuele voorstelling is gebaseerd op het leven van een boom. Het onconventionele trio, 3VIOLAS, speelt zelf gecomponeerde muziek voor 3 altviolen waarbij ze hun inspiratie halen uit de natuur. In hun nieuwste project zijn ze volledig in het leven van bomen gedoken. Door middel van sensoren worden de sapstromen gemeten, deze data worden met behulp van een synthesizer omgezet in klanken waaruit een compositie ontstaat en de boom muzikaal tot leven komt. Bomen blijken muziek te maken. De langzaam evoluerende onderwaterlandschappen van Vincent Rang geven de suggestie van een groeiende boom. De beelden, die live worden gemaakt, zorgen voor een hypnotiserend effect en nemen je mee in een andere wereld.  

Vincent Rang (1989) is een experimenteel beeldend kunstenaar die voornamelijk werkt met bewegend beeld als medium. Hij gelooft in de kracht van bewegend beeld en geluid als deur naar een andere wereld. Hij verkent thema’s als schaal, tijdsbeleving, natuurlijke patronen en symbiose met audio. Zijn laatste lopende project ‘Pillars Of Creation’ concentreert zich rond een met water gevuld aquarium waarin hij een live choreografie creëert met behulp van verschillende materialen zoals inkt, planten en licht, die hij vastlegt met een macrocamera en vervolgens projecteert op een groot scherm tot betoverende, meer dan levensgrote levende schilderijen. Dit project leidde tot de creatie van Home, een live audiovisuele show die hij uitvoerde in Het muziekgebouw aan ’t IJ en het Nxt Museum.

3VIOLAS
Hessel Moeselaar, Floris Faber en Geerten Feller zijn een onconventioneel, dynamisch altviool ensemble uit Amsterdam. Ze bewandelen een avontuurlijk muzikaal pad door bestaande stukken uit verschillende muziekgenres  – klassiek / pop / minimal / film / elektronisch – minutieus onder de loep te nemen, te deconstrueren en te herschrijven tot eigen arrangementen. Sinds de oprichting in 2015 krijgt 3VIOLAS in toenemende mate aandacht uit het Nederlandse culturele veld. Zo is 3VIOLAS vaste gast bij het Amsterdamse Grachtenfestival, Uitmarkt, Ruigklassiek en het Het Koninklijk Concertgebouw. 3VIOLAS is zowel comfortabel boven- als ondergronds. In muzikale samenwerking met organisaties als Talking Trees en Classical Music Rave verkent 3VIOLAS de wereld van de muzikale “underground scene”. 3VIOLAS heeft een markante sound en programmeert zowel eigen composities en improvisaties als de werken van andere artiesten en componisten.

Special Amsterdam Dance Event Concert
3VIOLAS X Vincent Rang


Let op! er zijn 2 concerten
deuren open: 19:30 of 21:30
aanvang concert: 20:00 (sold out) of 22:00
locatie: Zuiderkerk, Amsterdam
adres: Zuiderkerkhof 72

Luister alvast naar een voorproefje van wat je tijdens Amsterdam Dance Event kunt verwachten. Tijdens ADE speelt 3VIOLAs o.a. werk van hun eigen album Fauna.

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!