pianoduofestival_24classics_replytoall

Bach met het Pianoduo Festival

Sunday 30 April Tijd 12:00
Locatie Amsterdam Pre-reserved studio C

‘A Mighty Fortress Is Our God’ is het Bachkoraal dat Julius Eastman in zijn werk Gay Guerrilla heeft verwerkt. In samenwerking met het Pianoduo Festival presenteren we duo ScholtesJanssens, met pianisten Lestari Scholtes en Gwylim Janssens die pianotranscripties spelen van de mooiste koralen van Bach, zittend in het midden van de audiovisuele installatie Gay Guerrilla. Het concert duurt 30 minuten gevolgd door de audiovisuele installatie.

Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) worden vandaag de dag erkend als één van de meest belovende pianoduo’s van hun generatie. Hun debuut in Carnegie Hall in mei 2009 werd geprezen als ‘het hadden net zo goed 25 of 30 vingers kunnen zijn, zo groots en samengesmolten was hun klank. Subliem duo in topvorm’. Zij traden op in 5 continenten en wonnen de afgelopen jaren diverse internationale prijzen, waaronder de Vriendenkrans van het Concertgebouw en Radio4 Talent van het Jaar Award. 

Met de audiovisuele installatie geven kunstenaars Boris Acket en Christian Guerematchi een herinterpretatie van het stuk Gay Guerrilla van Julius Eastman door gebruik te maken van ruimtelijk geluid, licht en architectuur.

Dit concert maakt deel uit van Re:ply to all, het nieuwe festival van 24classics waarin we de grenzen onderzoeken van wat klassieke muziek kan doen. Kijk hier voor meer informatie en het volledige programma.

Kleine Vrienden worden altijd voorgetrokken en krijgen bij dit concert korting. Nog geen Kleine Vriend? Voor €4,- per maand ben zijn we al vrienden en steun jij de muziek!

Bach met het Pianoduo Festival
deuren open: 11:30
aanvang concert: 12:00

locatie: Pre-reserved studio B
adres: Tt. Vasumweg 119, NDSM Amsterdam

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!