Bach met het Pianoduo Festival

Saturday 29 April Tijd 12:00
Locatie Amsterdam Pre-reserved studio C

‘A Mighty Fortress Is Our God’ is het Bachkoraal dat Julius Eastman in zijn werk Gay Guerrilla heeft verwerkt. In samenwerking met het Pianoduo Festival presenteren we duo Scholtes/Kooper, met pianisten Lestari Scholtes en Vera Kooper die pianotranscripties spelen van de mooiste koralen van Bach, zittend in het midden van de audiovisuele installatie Gay Guerrilla. Het concert duurt 30 minuten gevolgd door de audiovisuele installatie.

Vera Kooper, de pianiste die met Floris Kortie met de succesvolle serie over Beethoven in het theater stond, studeerde in 2015 af aan de Universität Mozarteum in Salzburg. Ze treedt op in binnen en buitenland. Vera is oprichter van het Delta Pianotrio maar treedt ook als soliste in verschillende zalen en festivals. Pianist Stephen Kovacevich noemde Vera “an unusually gifted and interesting artist.”

Lestari Scholtes, gaf concerten in Nederland als daarbuiten, zowel solistisch als in verschillende kamermuziekgezelschappen en met haar pianoduopartner Gwylim Janssens.

Met de audiovisuele installatie geven kunstenaars Boris Acket en Christian Guerematchi een herinterpretatie van het stuk Gay Guerrilla van Julius Eastman door gebruik te maken van ruimtelijk geluid, licht en architectuur.

Dit concert maakt deel uit van Re:ply to all, het nieuwe festival van 24classics waarin we de grenzen onderzoeken van wat klassieke muziek kan doen. Kijk hier voor meer informatie en het volledige programma.

Kleine Vrienden worden altijd voorgetrokken en krijgen bij dit concert korting. Nog geen Kleine Vriend? Voor €4,- per maand ben zijn we al vrienden en steun jij de muziek!

Bach met het Pianoduo Festival
deuren open: 11:30
aanvang concert: 12:00


locatie: Pre-reserved studio B
adres: Tt. Vasumweg 119, NDSM Amsterdam

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!
(en 1 konijn)