helena_basilova_24classics

‘Crystalline’ Helena Basilova & Jurjen Alkema

Saturday 9 April Tijd 21:00
Locatie Amsterdam Dokzaal

Voor € 4,- per maand ben je al een Kleine Vriend en mag je gratis naar dit concert! Neem gratis iemand mee en proost met ons op de vriendschap en op de muziek!

Pianiste Helena Basilova speelt muziek van Debussy tot Tanaka. Spectrale muziek, waarbij de componist de kleuren van klank als uitgangspunt nemen. Videokunstenaar  Jurjen Alkema heeft hierbij in samenwerking met Helena een betoverend lichtontwerp gemaakt.

Op het programma staat werk van vier opeenvolgende generaties componisten: Debussy, Messiaen, Murail en Tanaka.

Messiaen raakte als jonge componist in de ban van Debussy’s opera Pelléas et Mélisande , die Messiaen omschreef als “een bliksemschicht” en “waarschijnlijk de meest doorslaggevende invloed op mij’. Messiaen gaf les aan Tristan Murail, en die op zijn beurt, had Karen Tanaka als student. Het concert beweegt van vroege stukken waarin Messiaen terugkijkt naar Debussy, naar een complexere taal in Vingt regards sur l’Enfant Jésus, vanwaar Murail het stokje overneemt, door naar Tanaka die uiteindelijk terugkeert naar eenvoud.

Programma
Claude Debussy – Les sons et les parfums tournent dans l’air du soir
Olivier Messiaen – Les sons incapable du rêve Première Communion de la Vierge
Tristan Murail – Les Traveaux et les Jours
Karen Tanaka – Crystalline I Children of Light- selection Water Dance I,II, III Techno Etudes I 

Vriendenvoordeel
Dit concert is alleen voor vrienden. Neem gratis iemand mee en proost met ons op de vriendschap en op de muziek! Nog geen vriend? Voor € 4,- per maand ben je al een Kleine Vriend en mag je gratis naar dit concert!

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!