Festival Classique – Sound Bites

Thursday 9 September Tijd 19:30
Locatie Den Haag Fokker Terminal

Festival Classique presenteert Sound Bites, een avond barstensvol klassieke muziek. Geheel volgens de eclectische signatuur van Festival Classique zoekt Sound Bites de grenzen op van klassieke muziek en gaat soms nét nog wat verder. Gevestigde namen en aanstormend toptalent verrassen met onverwachte samenwerkingen, herinterpretaties en bijzondere combinaties met kunstvormen als dans en film. Met als resultaat een veelzijdig programma van hoge kwaliteit.

Een tienkoppig ensemble van het Residentie Orkest gaat de uitdaging aan met elektronische musici Poulson Sq. en Kypski, symfonische en elektronische muziek smelten samen in een nieuw arrangement. Cellist Maya Fridman verzorgt samen met vuurdanseres Elisha Eliana een zinderend optreden waarin de grenzen tussen muziek en dans vervagen. Operaster Jessey-Joy Spronk kruipt in de rol van Violetta, de beroemde courtisane, en de rol van de verliefde Alfredo uit Verdi’s La Traviata wordt vertolkt door Pascal Pittie, muzikaal begeleid door David Kweksilber & friends.
Slagwerk Den Haag speelt een nieuwe compositie van Aart Strootman, geïnspireerd op de acties van de Plastic Soup Surfer Merijn Tinga voor meer bewustwording van zwerfplastic in zeeën en oceanen. Speciaal geselecteerd filmmateriaal van de inspiratiebron verbeeldt de muziek en tilt de compositie naar een hoger niveau. De talentvolle musici van ensemble De Formule geven een nieuwe impuls aan het klassieke kamermuziekrepertoire.

De uitbundige mix van stijlen en genres is niet het enige wat Festival Classique | Sound Bites bijzonder maakt. Geen concert in een traditionele concertzaal, maar in een hangar van de Fokker Terminal in Den Haag. In deze prachtige industriële locatie creëren we de ongedwongen sfeer van een nazomeravond op het strand.

Festival Classique|Sound Bites is samengesteld door artistiek leider Marieke Hopman en geeft een doorkijkje naar Festival Classique 2022.

Programma
Vanaf 19.30 uur ben je van harte welkom voor een heerlijk drankje. Het zaalprogramma start om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Na afloop van het twee uur durende programma wordt er geproost op een geslaagde avond terwijl musici improviseren tijdens de ‘Sunset Night Jam-sessie’. Dan mogen ook de voetjes van de vloer!

Er is maar een beperkt aantal kaartjes beschikbaar. dus reageer snel!

Wil je een impuls geven aan de klassieke muziekwereld en profiteren van ons concertaanbod?
Word vriend van 24classics!
Word kleine vriend voor € 4 of grote vriend voor € 9 per maand.
Ben je al grote vriend en wil je iemand meenemen, klik dan hier.

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

120 mensen
gingen je voor!
(en 1 konijn)