Koorbiënnale: Snowdance for Summer

Thursday 6 July Tijd 20:15
Locatie Amsterdam Muziekgebouw aan t IJ

The Little Match Girl Passion

Dit is weer zo’n bijzonder concert waarvoor je je agenda leeg moet vegen:
Componist David Lang baseerde The Little Match Girl Passion op het sprookje van Hans Christian Andersen. Het verband tussen het lijden van Jezus en het lijden van de uiteindelijk doodgevroren jonge verkoopster van zwavelstokjes is het centrale thema uit deze compositie. David Lang liet zich muzikaal inspireren door de Matthäus Passion van Bach waarbij het koor op devote en emotionele wijze reageert op de laatste dagen van Jezus. 
Twee danseressen, Ralitza Malehounova en Roisin Verheul, voegen een laag aan haar verhaal toe door de choreografie van de Nederlandse choreograaf Neel Verdoorn, die net zoals David Lang gefascineerd is door de akeligheid versus de hoop. David Lang, één van de oprichters van Bang on a Can, kreeg voor dit werk in 2008 de Pulitzer Prize.
De Koorbiënnale zoekt in deze editie de raakvlakken op tussen koormuziek, de ruimte en de moderne dans. In dit geval dus bij het werk van David Lang.

Musici
Nederlands Kamerkoor olv Peter Dijkstra
Ralitza Malehounova – dans
Roisin Verheul – dans
Neel Verdoorn – choreografie

Programma
William Byrd Mass á 4: KyrieGloria
Arvo Pärt Most Holy Mother of God
William Byrd Mass á 4: SanctusBenedictusAgnus Dei
David Lang Little Match Girl Passion

EXTRA’s:
– Concertinleiding door musicoloog Leo Samama van 19.15-19.45 uur
– Na afloop van het concert is er een Meet & Greet met zangers, dansers en choreograaf in de Entreehal van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Bekijk hier de trailer van de Koorbiennale:


Gratis voor Leden – gratis naar de concerten met 24classics
We zien we je graag op 6 juli in Muziekgebouw aan ’t IJ. Ben je nog geen lid en wil je profiteren van een gratis kaartje voor dit concert? Klik dan hier. Ben je al lid en wil je iemand gratis meenemen? Dat kan! Gratis voor Leden-plaatsen gaan snel dus reserveer op tijd!

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!
(en 1 konijn)