Minicolleges door Leonard Besseling & Helena Basilova

Wednesday 6 April Tijd 20:30
Locatie Amsterdam clubhuis 24classics

Krik je kennis op met onze minicolleges!

Wat betekend ‘rubato’ en hoe klinkt dat? Waarom droeg Rachmaninov zijn 2de pianoconcert op aan zijn psychiater? Hoe klinkt Schubert’s liefdevolle adoratie van het leven? In de 24classics mini colleges krik je in een avondje je kennis op van klassieke muziek. In ieder college worden er twee onderwerpen besproken door twee verschillende musici. De collegezaal is ook mini dus zorg dat je tijdig een plekje hebt bemachtigd.

Deze maand:

Helena Basilova
Vertelt over 3 haar drie lievelingspianisten. Wie zijn dat en waarom? Waar luistert ze naar? Kunnen wij -amateurs – dat ook horen? Aan het einde van dit minicollege, weet je waar je -behalve op de muziek – op kunt letten als je naar een pianist luistert.

Leonard Besseling
Vertelt in zijn college ‘Barsten zonder te Breken’ over podiumvrees. Hoe kan het dat een cellist die bijna 200 concerten per jaar speelt, hier nog steeds last van heeft. Wat merkt hij daarvan, hoe gaat hij daarmee om en wat kunnen we daarvan leren? En zijn er meer musici die hier last van hebben? Het gerucht gaat dat bijna alle blazers in toporkesten betablokkers gebruiken. Is dat zo? We komen het allemaal te weten..

Kleine Vrienden mogen gratis naar de minicolleges komen. Kleine Vriend word je al voor € 4,- per maand. Kun je er niet bij zijn? De colleges zijn te beluisteren via onze Podcast.

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!