Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam

Monday 21 March Tijd 20:15
Locatie Groningen De Oosterpoort

De liefdeshobo

Vocale muziek, orkestmuziek, een soloconcert en religieuze muziek; allemaal van het genie Johann Sebastian Bach. Met verrassend een concert op de oboe d’amore – de ‘liefdeshobo’ – die lieflijker en lichter klinkt dan de moderne hobo. En tot slot de Lutherse mis.

Orkest van de Achttiende Eeuw
Het Orkest van de Achttiende Eeuw, in 1981 opgericht door Frans Brüggen, bestaat uit circa vijftig topmusici uit de hele wereld, gespecialiseerd in 18e-eeuwse en vroeg 19e-eeuwse muziek. Het orkest werkt met gastdirigenten, waarbij Brüggens ideeën de musici zullen blijven inspireren.

Cappella Amsterdam
Met een rijkdom aan stemkleuren bereikt kamerkoor Cappella Amsterdam zijn specifieke homogene klank. Om elke compositie te laten spreken, heeft het koor zich zowel op moderne als op oude, authentieke zangtechnieken toegelegd. De nadruk in het repertoire ligt op die twee uitersten: oude meesters en moderne muziek.

programma
Johann Sebastian Bach
Gloria in excelsis Deo BWV 191
Orkestsuite nr 3 BWV 1068
Concert voor oboe d’amore BVW 1055
Lutherse mis BWV 234


Dit concert is onderdeel van de Happy Bachdag 3e editie
Op 21 maart vieren we de verjaardag van Bach en het begin van de lente met de derde editie van de Happy Bachdag in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Dordrecht en Groningen. Overal is de muziek van Bach te horen: in winkels, parkeergarages, sportscholen, cafeetjes en restaurants en tijdens de speciale Happy Bachdag concerten.

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!
(en 1 konijn)