Stay on it, Julius Eastman, Conservatorium Amsterdam

Saturday 13 May Tijd 12:00
Locatie Amsterdam Pre-reserved studio A

Als een van de eerste uitgevoerde werken van Julius Eastman zet ‘Stay on it’ (1973) de minimal music zoals bekend van o.a. Terry Riley en John Cage op zijn kop. Het is minimaal en tegelijkertijd echt groovy en poëtisch. De musici krijgen veel improvisatorische en theatrale vrijheid. Omdat er na de dood van Eastman in 1991 geen partituur is gevonden, is een reconstructie gemaakt aan de hand van wat de uitvoerenden zich herinnerden van het ‘instructieblad’ dat aan ieder van hen werd uitgereikt. Dit is in goede handen bij deze negen groovy musici, allen studerend (of klaar met hun studie) aan het Conservatorium van Amsterdam en die hun eigen overtuigende en inspirerende versie van ‘Stay on it’ maken. Ervaar hun energie, kracht en tederheid en verken het vroege werk van Julius Eastman. De installatie Gay Guerrilla is na afloop van het concert te beleven.

met
Daniel Bolba, klavier
Michele Mazzini, klarinet
Keith Ng, slagwerk
Agostinho Sequeira, percussie
Vizma Zvaigzne, stem
Maat Saxofoon Kwartet:
Daniel Lourenço, sopraansaxofoon
Catarina Gomes, altsax
Mafalda Oliveira, baritonsaxofoon
Pedro Silva, tenorsax

Dit concert maakt deel uit van Re:ply to all, het nieuwe festival van 24classics waarin we de grenzen onderzoeken van wat klassieke muziek kan doen. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de site!

Kleine Vrienden worden altijd voorgetrokken en krijgen bij dit concert korting. Nog geen Kleine Vriend? Voor €4,- per maand ben zijn we al vrienden en steun jij de muziek!

Stay on it, Julius Eastman
aanvang concert:
12.00, 13 mei
dit concert is rolstoel toegankelijk

locatie: Pre-reserved studio A
adres: Tt. Vasumweg 119, NDSM Amsterdam

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!