Akim_Moiseenkov_24classics_minicollege

Minicollege door
Esther Apituley & Akim Moiseenkov

Tuesday 21 June Tijd 20:30
Locatie Amsterdam Clubhuis 24classics

Muziek in tekenfilms in de Sovjettijd
Akim Moiseenkov, componist, zanger en performer (35) is een halve Rus die in Amsterdam is opgegroeid. Waar andere kinderen in die tijd keken naar VPRO jeugdtelevisie, Telekids en Disneyfilms, zat Akim gekluisterd aan de buis met Russische tekenfilms waar de beste componisten muziek voor hadden geschreven. In de Sovjettijd, waar veel niet kon, en waar veel muziek niet uitgevoerd mocht worden, bleek de wereld van de kinderfilm een vrij speelveld voor componisten en andere makers. Waar dat allemaal toe heeft geleid én wat het hem als jongetje allemaal heeft gebracht, gaat Akim ons vertellen, met voorbeelden en al.

Altviool versus Viool
Er is geen instrument waar zoveel grappen over bestaan als over de altviool. Of liever, over de bespelers ervan. Alsof een altviolist per definitie een mislukte violist is. Esther Apituley wijdt haar leven aan dit instrument; ze treedt op als solist, maakt met haar stichting Viola Viola eigen voorstellingen en is daarmee een niet te stuiten ambassadeur voor de altviool.  In haar minicollege doet ze uit de doeken wat het verschil is tussen de wereld van de altviool en de wereld van de viool. In alle opzichten: qua karakters en ook qua interpretatie van muziek. Een avondje waardoor je anders naar muziek gaat luisteren. 

Kleine Vrienden mogen gratis naar de minicolleges komen. Kleine Vriend word je al voor € 4,- per maand. Kun je er niet bij zijn? De colleges zijn te beluisteren via onze Podcast.

word ook Kleine Vriend
€4 per maand

meer dan 120 mensen
gingen je voor!